Etenbloggers

EtenBloggers

zaterdag 28 april 2012

Walnoten-kaneelkoek (vegan)

Walnoten-kaneelkoek Ingrediënten: 1 gepureerde banaan 1 lijnzaad 'ei' (1 el gebroken en fijngemalen lijnzaad met 3 el kokend water) 200 gram volkorenmeel 100 gram 'oerzoet' 2 tl bakpoeder 1/3 tl geconcentreerde Stevia (die zonder toevoegingen 20x geconcentreerd) 2 el ahornsiroop (maplesirope) 100 gram gehakte walnoten 1 flinke th kaneelpoeder snufje zout 150 gram plantaardige boter (bv natufood)

Bereiden: Smelt de boter in een pannetje op zacht vuur en voeg de overige vloeibare bestanddelen er door. Meng in een kom de vaste bestanddelen bij elkaar en voeg daarna de vloeibare erbij. Roer het geheel goed door. Vet een kleine springvorm in en bestuif met bloem. (om aanplakken te voorkomen) en doe de massa er in. Bak in een oven van 180 graden gedurende 25 minuten en controleer met een satéprikker of hij gaar is. (foto volgt nog!)

1 opmerking:

  1. Dat lijkt me leuk om in de vakantie te doen. Ik moet er wel wat voor kopen en ik weet niet eens wat oerzoet is. Rietsuiker ofzo? Ahornsiroop is best duur hè?

    Op dit moment heb ik spullen in huis voor een bananenbrood. (recept Hoogvliet)

    BeantwoordenVerwijderen