Etenbloggers

EtenBloggers

zondag 1 januari 2012

Pompoen-bataatpuree met kastanjes

Dit was een van de bijgerechten voor het kerstdiner. Tot nu toe had ik alleen maar muffe ervaringen met kastanjes. Maar dit gerecht... het ultieme comfortfood, heerlijk! Deze zal nog vaker in de herhaling gaan!

Voor 6 personen

* 1 kleinere pompoen, geschild, ontpit en in blokjes
* 1 grote bataat, geschild en in blokjes
* 2 tn knoflook, geperst
* scheut olijfolie
* scheutje agavesiroop (of honing)
* snuf kaneel
* 1/2 (groot) blik kastanjes
* 100 ml (soja)room

Doe de blokjes bataat, pompoen en de kastanjes in een ovenschaal en sprenkel er olijfolie, kaneel en agavesiroop overheen. Verwarm de oven op 200 graden en bak het geheel in 15-20 minuten gaar. Pureer de massa met 100 ml room waar 1-2 teentjes knoflook doorheen geperst zijn. Maak op smaak met wat zout. Zorg dat het een wat grove puree blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen