Etenbloggers

EtenBloggers

maandag 31 januari 2011

Vruchtenbrood

Ik maak dit altijd uit de losse hand, dus vergeet me dat ik geen precieze hoeveelheden weer geef ;-)

Ingrediënten:
ca 300 gram bloem, half volkorenmeel
een flinke scheut appelsap (1 dl?)
1 geraspte appel
1 tl kaneel
een flinke hand gedroogde vruchten (dadels, rozijnen, abrikozen)
een hand gemengde noten, fijngehakt (kan ook studentenhaver zijn)
een el gemengde zaden (lijnzaad, hennepzaad, enz.)
een geprakte banaan
eventueel een zoetmiddel (geen chemische!) zoals agavesiroop naar smaak
1 el bakpoeder

Meng het mengsel tot een dik vloerbare massa. Je kan kiezen om het in een cakevorm te bakken, dan doe je de oven op ca 180 graden en ongeveer een uur laten bakken. Ik maak het zelf vaak als muffins en dan zijn ze in ca 20 minuten klaar. Het is lekker om er bv zonnebloempitjes op te strooien voor het de oven in gaat. Prik er met een satéprikker in, als ze hol klinken en de satéprikker er schoon uit komt dan zijn ze klaar.

Variatietips: gehakte (pure)chocolade is erg lekker, Experimenteer zelf met de soorten fruit, noten, zaden en specerijen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten