Etenbloggers

EtenBloggers

zaterdag 25 februari 2012

Geweldige havermoutkoekjes

Gistermiddag het recept der recepten voor héérlijke koekjes gevonden! Ik maakte 2 varianten:

Met dank aan de blog van SPAARCENTJE, waar ik mijn recepten op gebaseerd heb!




Havermout-kokos koekjes met dadel

50 gram havermout
50 gram speltbloem
1 th kaneelpoeder
3 el dadelstroop
6 druppels stevia vloeibaar
3 el kokosvet (of roomboter)
5 dadels in kleine stukjes
3 el kokos
1 th bakpoeder

Smelt de boter/kokosvet tot vloeibaar en voeg daar de stroop en stevia bij. Roer de vaste bestanddelen bij elkaar en roer die door de vloeibare. Het is een plakkerig deeg. Rol er balletjes van en druk die plat. Verwarm de oven voor op 150 graden en bak de koekjes in 15-20 minuten bruin en gaar. Ze worden niet helemaal hard.

Havermout kokos- chocoladekoekjes

50 gram havermout
50 gram volkorenmeel
3 el dadelstroop
6 druppels stevia
1 th kaneelpoeder
3 el kokos
3 el kokosvet
2 stukjes pure chocolade in kleine stukjes gehakt
2 el rozijnen
1 th bakpoeder

Verwarm het kokosvet tot vloeibaar, doe daar de stroop en stevia bij en kneed een plakkerig deeg samen met de vaste bestanddelen. Rol tot balletjes en druk die plat. In de oven op 150 graden in 20 minuten bakken en af laten koelen.

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het prima dat je dit overneemt maar ik zou het wel prettig vinden als je mijn naam correct overneemt. Bakparade is de naam van een ander blog. Mijn blog heet Spaarcentje kookt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuke recepten. Alleen die kokos zou ik moeten vervangen met iets anders. iets dat geen jeuk geeft ;-)

    BeantwoordenVerwijderen