Etenbloggers

EtenBloggers

zondag 5 februari 2012

Pastinaak-appel soep

Neem een dag waarop ik alleen was met de 3 kinderen, de man was weg 2 van de 3 kinderen waren herstellende van buikgriep, buiten lag sneeuw waar het kind wat niet ziek was geweest in speelde. En moeder zat op de bank met een kookboek. In de oven stond een brownie cake (recept volgt nog) en ik kreeg zin in de Pastinaak-Appel soep uit mijn kookboek. Met daarbij, zoete aardappel pannenkoekjes :-p

Recept is een beetje van Nicola Graimes en een beetje van Ezzie. (uit het kookboek Vegetarisch Nieuwe Stijl --> aanrader!)


Pastinaak-Appel Soep

- 500 gram geschilde pastinaken
- 1 grote gehakte ui
- 1 liter groentenbouillon
- 1 aardappel in blokjes
- 1/2 tl laurierblad poeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 2 appels geschild en in blokjes
- 2 tl citroensap
- zout en vers gemalen peper

Fruit de ui ca 5 minuten in wat olie. Voeg de in blokjes gesneden pastinaken en de aardappel toe met de specerijen en laat een minuutje mee bakken. Voeg daarna de bouillon toe. Laat 10 minuten koken. Voeg daarna de appel en citroensap toe en laat het geheel nog eens 8 minuten koken. Pureer de soep glad en maak op smaak met zout en vers gemalen peper.

Wij vonden dit een heerlijke en aparte soep. Voor een minder uitgesproken Pastinakensmaak kan je minder pastinaak nemen en 2 aardappels toevoegen. Houd je van pittig, voeg dan wat chili-olie toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten