Etenbloggers

EtenBloggers

zondag 1 januari 2012

Courgette-Preisoep met basilicumolie

Wij aten dit als voorgerecht met kerst. Ik ben op zich niet een enorme prei liefhebber,maar het werd een heerlijk zacht soepje, met een opkikkertje van basilicum. Ik denk dat het met een schepje pesto ook heerlijk zal zijn!

Voor ca 6 personen

* 2 middelgrote courgettes in stukjes
* 2 preien in ringetjes
* 2 sjalotten, gesnipperd
* 2 tn knoflook, geperst
* Salie, Laurier, Rozemarijn, Thijm (1 tl per gedroogde soort)
* 1.2 liter groentebouillon
* 1 grote aardappel in blokjes

Voor de olie:
* bosje basilicum
* flinke scheut olijfolie
* 1/2 tn geperste knoflook
* naar smaak peper en zout

Fruit sjalotten in wat olijfolie glazig. Voeg prei toe en laat 5 minuten smoren. Voeg courgette toe, bouillon en de kruiden toe en laat 15-20 minuten gaar koken. Pureer. Proef op smaak en voeg eventueel nog wat zout toe.
Pureer de ingrediënten voor de basilicum olie.
Dien de soep op in mooie soepborden en druppel er wat basilicumolie over heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten