Etenbloggers

EtenBloggers

maandag 26 september 2011

Spruitjes-stamppot met noten en kaas

Eigenlijk is dit recept ontstaan als grapje! Mijn echtgenoot houdt niet van spruitjes en zodoende aten we het nooit. Maar ik dacht, ze moeten het toch een keer gegeten hebben! Dus besloot ik om er een stamppot van te maken. In de volleverwachting dat ze het toch niet lekker zouden vinden. "vanavond eten we spruitjes" zei ik tegen de kinderen. "neeee, geen spruitjes!" was het antwoord. Ze moesten een hap proeven. De oudste gilde gelijk dat het lekker was. Daarna durfden de andere kinderen ook. En wat schertst mijn verbazing? Iedereen at het :-p


Spruitjesstapmpot met noten en kaas

Voor ca 4-6 personen:
1200 gram aardappelen, geschild
2 tn knoflook
ca 200 ml sojamelk naturel (zonder suiker)
scheut olijfolie
zout
450 gram spruiten
2 handjes gehakte hazelnoten
200 gr geraspte kaas (lekkerst is verschillende soorten, feta kan ook)
3 el pijnboompitjes

Maak een aardappelpuree met de aardappelen, knoflook, sojamelk, olijfolie en voeg de knoflook er aan toe. Breng op smaakt met zout en eventueel peper.
Kook de spruiten in een kwartier gaar en stamp deze fijn.
Voeg de aardappelpuree bij de gestampte spruiten. Doe dit geheel in een ovenschaal. Bestrooi de schaal met de hazelnoten en de kaas, en de pijnboompitjes. Zet weg tot gebruik.
verwarm de oven voor op 200 graden en verwarm het gerecht ca. 30 minuten tot het door en door warm is en de kaas gesmolten en bruin is. Houd de bovenkant goed in de gaten en doe er aluminiumfolie over als het te donker dreigt te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten