Etenbloggers

EtenBloggers

donderdag 3 februari 2011

Ezzie's Romige Courgettesoep

Een ander heerlijk, doch eenvoudig soepje wat in Huize Ezzie regelmatig gegeten wordt, is courgettesoep.

Ezzie's Romige Courgettesoep

Ingrediënten
2 courgettes, geschild
1 gesnipperde ui
2 tn geperste knoflook
2 el crème fraîche (of voor veganisten: sojaroom)
scheut (soja)melk
groentenbouillonblokje(s)
1 tl kerriepoeder

Fruit ui en knoflook in wat olijfolie glazig. Voeg de courgette in blokjes toe, voeg 1/2 liter water toe en 250 ml melk. Laat in 15 minuten gaar koken. Pureer de soep met wat crème fraîche en maak op maak met een th kerriepoeder. Je krijgt dan een romige courgettesoep met een vleugje kruidigheid door de kerrie.

Voor niet-vegetariërs: voeg hier wat zalmsnippers aan toe als je een dinertje geeft, heerlijke combinatie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten