Etenbloggers

EtenBloggers

donderdag 3 februari 2011

Ezzie's Homemade Tomatensoep

Niets is lekkerder dan na een wandeling in de gure buitenlucht, binnen een pannetje zelfgemaakte tomatensoep!

Homemade Tomatensoep
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
3 blikken Pomodori tomaten
1 gesnipperde ui
2 tn geperste knoflook
scheutje sojaroom
schepje suiker
1 a 2 groenten-bouillonblokjes
verse basilicum
scheutje olijfolie

Fruit ui en knoflook zachtjes in wat olijfolie. Als de ui glazig is, voeg je er de tomaten, bouillonblokje en wat water doe (meer of minder, net of je een dikke of dunnere soep wilt). Ik begin altijd met 1 bouillonblokje, er kan later altijd nog meer bij! Laat een 20 minuten pruttelen. Voeg een scheutje sojaroom toe, en pureer. Naar smaak een schepje suiker toevoegen, dat is de truuk om er een vollere smaak aan te krijgen. Proef op zout of verkruimel er nog wat van een bouillonblokje over. Doe in kommen en snipper er wat verse basilicum over. Heerlijk met knapperig meergranen-stokbrood en je eigen homemade kruidenboter.

Variatie: maak er een Minestrone van! (voeg dan nog een in blokjes gesneden courgette toe of een zakje soepgroenten) , laat er pasta in meekoken en voeg er op het eind nog een blikje grote bonen bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten