Etenbloggers

EtenBloggers

maandag 31 januari 2011

Ezzie's pasta met courgette, champignons en (vegan) gehakt

Pasta met tomatensaus, champignons, courgette en gehakt

200 g biologisch rundergehakt/ Soyagehakt
300 gram biologische spaghetti (ongekookt)
2 blikken tomaatstukjes
1 courgettes in blokjes
2 uien gesnipperd
3 tn uitgeperste knoflook
1 bakje champignons in stukjes
2 el olijfolie om in te bakken
2 bouillonblokjes (groenten)
Italiaanse (gedroogde) kruiden naar smaak

(VLEES)
Fruit in een koekenpan in wat olie de ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg knoflook toe, tomaatstukjes, courgette en champignons, een scheutje water, een bouillonblokje en Italiaanse kruiden. Laat 30 minuten zachtjes sudderen. Wat ook lekker is, is het gehaktmengsel afblussen met een scheutje rode wijn.
(VEGAN)
Ik deel altijd de ui, voeg in de ene pan biologisch gehakt toe en in de andere pan (de veganistische) extra groenten en de tofugehakt voeg ik later toe. Ik maak het verder hetzelfde klaar.

Als de pastasauzen klaar zijn ga ik de pasta pas koken. Op de niet-vegan versie strooi ik soms nog wat vers geschaafde parmesaan. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten