Etenbloggers

EtenBloggers

zondag 29 april 2012

Bloemkool Bataat Curry Soep

Soms ontstaan de leukste gerechten door gewoon wat proberen met overgebleven voedsel. Vandaag dit soepje gemaakt en het was verrassend lekker!

Ingrediënten: 1/2 bloemkool in kleine roosjes 1 bataat, geschild en in blokjes 1 liter groentenbouillon 1 tl currypoeder halve tl kurkuma halve tl korianderpoeder halve tl komijnpoeder 2 tn knoflook in plakjes 1 ui, gesnipperd 2 el olijfolie

Bereiden: Fruit ui en knoflook in de olijfolie. Voeg de specerijen toe en laat even mee bakken. Voeg bloemkool en bataat toe en bak even mee. Voeg de groentenbouillon toe (zodat het net onder staat) en laat ca 20 minuten koken. Pureer en breng op smaak met wat zout of nog wat van de andere specerijen als je dat nodig vind.

zaterdag 28 april 2012

Walnoten-kaneelkoek (vegan)

Walnoten-kaneelkoek Ingrediënten: 1 gepureerde banaan 1 lijnzaad 'ei' (1 el gebroken en fijngemalen lijnzaad met 3 el kokend water) 200 gram volkorenmeel 100 gram 'oerzoet' 2 tl bakpoeder 1/3 tl geconcentreerde Stevia (die zonder toevoegingen 20x geconcentreerd) 2 el ahornsiroop (maplesirope) 100 gram gehakte walnoten 1 flinke th kaneelpoeder snufje zout 150 gram plantaardige boter (bv natufood)

Bereiden: Smelt de boter in een pannetje op zacht vuur en voeg de overige vloeibare bestanddelen er door. Meng in een kom de vaste bestanddelen bij elkaar en voeg daarna de vloeibare erbij. Roer het geheel goed door. Vet een kleine springvorm in en bestuif met bloem. (om aanplakken te voorkomen) en doe de massa er in. Bak in een oven van 180 graden gedurende 25 minuten en controleer met een satéprikker of hij gaar is. (foto volgt nog!)

woensdag 25 april 2012

Zentangle

Ezzie kookt niet alleen, ik teken, schilder, stempel, lees, computer, haak ook nog in mijn vrije tijd. Omdat ik het toch wel leuk vind om hier wat anders neer te zetten dan alleen recepten, laat ik ook wat Zentangle dingen zien die ik ook gemaakt heb.