Etenbloggers

EtenBloggers

maandag 12 maart 2012

Aardappel-Preisoep met kerrie





2 grote aardappels, met schil in blokjes
2 grote preien, doormidden en in ringetjes (schoongemaakt uiteraard)
1,5 liter groentenbouillon (mag van blokje van mij)
1 tl kerriepoeder (liefst uit een toko)
snuf zout indien nodig
2 tn knoflook
1 ui, gesnipperd

Fruit ui in wat olijfolie, voeg de knoflook toe kort voor je de andere ingrediënten erbij voegt (anders verbrand deze en dat smaakt bitter). Doe de kerriepoeder erbij en bak kort mee. Voeg aardappels en prei toe en roerbak even. Voeg bouillon erbij en laat ca 20 minuten zachtjes koken. Pureer dit alles. Voeg eventueel nog een scheut sojaroom erbij. Smakelijk!

Ezzie's Homemade Hummus

Volgens een vriendin lekkerder dan die bij een Turks Restaurant en dat vond ik een groot compliment ;-)

400 g kikkererwten
sap van 1/2 citroen
1 tn geperste knoflook
snuf gerookt (!) paprikapoeder
snuf komijn
flinke snuf zout
1 tl witte tahinpasta
flinke scheut olijfolie (50 ml)

Boel pureren en eten maar. Lekker met (pitah)brood, komkommer of gewoon zo van een lepel ;-p Ik ben DOL op hummus!

donderdag 8 maart 2012

Homemade eisalade met spinazie

Het mag de naam 'recept' eigenlijk niet hebben, maar het is wel lekker en gezond :-)

kook 2 biologische eieren hard, laat afkoelen, snijd in stukjes. Voeg een volle eetlepel mayonaise (suikervrij en biologisch) toe en een flinke snuf kerrie. Zout en peper naar smaak. Beleg 2 volkoren boterhammen ermee en voeg een flinke hand spinazieblaadjes toe. Jammie!


Schrijven voor Ikeetsuikervrij.nl!

Na het volgen van de cursus 40dagenzondersuiker en 2 maanden zonder suiker geleefd te hebben, weet ik het zeker: ik BLIJF zonder suiker eten!

Lees mijn verhaal HIER!