Etenbloggers

EtenBloggers

donderdag 11 augustus 2011

Wortel-bataat-Tajine met couscous

Geïnspireerd door de nieuwe Delicious! met als thema de Noord-Afrikaanse, Libanese, Marrokaanse keuken, dacht ik vanavond een recept uit te proberen. Wel met mijn eigen twist eraan uiteraard ;-)




Wortel-bataat-Tajine

300 gram in stukjes gesneden wortels
1 grote bataat in stukjes
2 uiten, gesnipperd
1 blik tomatenstukjes
1 blik kikkererwten (400 g)
zeezout
3 tn knoflook, fijngehakt
1 snuf cayennepeper
1 th kurkuma
2 tl djinten
2 tl ketoembar
vers citroensap
handje gesneden verse koriander

Fruit de ui in een grote pan met dikke bodem tot hij glazig en wat zachter is. Voeg de knoflook toe, specerijen en wat zout. Bak een minuut en voeg daarna de wortel en bataat toe en laat even meebakken. Voeg het blik tomaten toe en ca 300 ml water. Laat een 20 minuten sudderen met de deksel op de pan. Voeg dan het laatste kwartier de kikkererwten toe. Maak ondertussen de couscous.
Voeg op het laatst nog 2 el citroensap toe en verse koriander.

Natuurlijk kan je zelf échte couscous maken. Ik koos vanavond alleen voor de makkelijke variant, waar je alleen water aan toe hoeft te voegen.

1 pak kant-en-klare couscous
1 th sumac
1 th knoflookpoeder
1 gesnipperde, gefruite ui
2 el verse koriander
2 el verse munt
2 el verse platte peterselie
scheutje citroensap, scheutje olijfolie, beide optioneel

Wel de couscous, fruit ondertussen het uitje. Voeg het uitje toe samen met de specerijen en proef op zout. Voeg op het laatst nog een scheutje extra vergine olijfolie toe en een kneepje citroensap. Op het laatst de kruiden toevoegen.